Ölümsüzlük şimdilik mümkün gözükmese de, Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmaların insan yaşam süresini önemli ölçüde uzatabileceği belirtiliyor. Uzun yıllardır sürdürülen genetik ve biyoteknoloji çalışmaları, yaşlanmayı geciktirme ve hücresel yenilenmeyi hızlandırma üzerine yoğunlaşıyor. Prof. Dr. Altıntaş, bu gelişmelerin önümüzdeki yıllarda büyük bir dönüşüm yaratacağını vurguladı.

DÜNYA NÜFUSU 12 MİLYARA ULAŞABİLİR

Programın diğer konuklarından Psikiyatrist Prof. Dr. Bedirhan Üstün ise geleceğe dair önemli öngörülerde bulundu. Dünyanın hızla artan nüfusuna dikkat çeken Üstün, "Gelecekte dünya nüfusu 8 milyardan 12 milyara ulaşacak. Yaşam alanları daralacak, insanlar sürekli gözlem altında olacak. Hem iyi hem kötü değişimler bizi bekliyor" dedi.

Türkiyenin En Kalabalık Ilçesi Nerede

Yalnızlığa yapay zeka çözümü! Robot eşler toplumu nasıl etkileyecek? Yalnızlığa yapay zeka çözümü! Robot eşler toplumu nasıl etkileyecek?

İSTANBUL'UN NÜFUSU DÜŞMELİ

Fütürist Alphan Manas ise dünya nüfus artışının sınırlarına yaklaşıldığını belirterek, "Ben dünya nüfusunun 10 milyarı geçeceğini düşünmüyorum. Özellikle Batı Afrika dışında doğum oranları düşmeye başladı. İstanbul’un nüfusu da acilen 10 milyona düşmeli" ifadelerini kullandı.

TEK DEVLET TEK PARA BİRİMİ MÜMKÜN MÜ?

Programda konuşulan bir diğer konu ise dünyanın gelecekte tek bir yönetim ve tek bir para birimiyle yönetilip yönetilemeyeceğiydi. Gazeteci Gaffar Yakınca, bu fikri distopik bulduğunu belirterek, "Dünyanın tek tip devlet olması, kültürel çeşitliliği yok edebilir. Bu durum, ütopik gibi görünse de aslında bir distopya yaratır" dedi.

TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ Mİ BİLİMSEL DEVRİM Mİ?

İnsan ömrünün 150-200 yıla çıkmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, bu durumun sosyal ve ekonomik etkileri de merak ediliyor. Prof. Dr. Nejat Altıntaş, bu teknolojinin aynı zamanda bir tür "toplum mühendisliği" aracı olabileceğine dikkat çekerek, "Bu gelişmeler, insanları daha uzun yaşatırken aynı zamanda kontrol edilebilir hale de getirebilir" dedi.