Rapora göre, New York’ta 384 bin 500 yüksek servetli birey, 818 centi-milyoner (serveti 100 milyon doları aşan kişi) ve 66 milyarder yaşıyor. Bu verilerle New York, dünyanın servet başkenti olma unvanını bir kez daha perçinledi.

TEKNOLOJİNİN KALBI İKİNCİ SIRADA

İkinci sırada, San Francisco ve Silikon Vadisi’ni kapsayan Bay Area yer aldı. Bölgede 342 bin 400 milyoner ve 82 milyarder bulunuyor. Son 10 yılda yaşanan yüzde 98’lik büyüme oranı, teknoloji devlerinin etkisini gözler önüne seriyor.

ÇİN YÜKSELİYOR AVRUPA GERİLİYOR

ABD’nin ardından en çok zengine ev sahipliği yapan ülke Çin oldu. Bu yıl Guangzhou’nun da listeye eklenmesiyle Çin, ilk 50’de altı şehirle temsil edildi. Öte yandan, Avrupa’nın önemli merkezlerinden Londra ve Moskova zenginlik sıralamasında geriye düştü. Londra, 215 bin 700 milyonerle 6. sıraya gerilerken, Moskova’daki zengin sayısında yüzde 25’lik düşüş yaşandı.

ASYA GÜÇLENİYOR! 

Tokyo, Japonya borsasındaki toparlanmanın da etkisiyle 292 bin 300 milyonerle üçüncü sıraya yerleşti. Singapur ise 242 bin 400 milyonerle dördüncü sırada yer alırken, Los Angeles 220 bin 600 milyonerle Londra’yı geride bırakarak beşinci sıraya yükseldi.

Hava Durumu Istanbul-2

İSTANBUL LİSTEDE YOK

Türkiye genelinde 40 bin 200 milyoner, 131 centi-milyoner ve 16 milyarder olduğu belirtilen raporda, İstanbul ilk 50 şehir arasına giremedi. Ancak İstanbul, 15 bin milyoner, 58 centi-milyoner ve 10 milyarderle dikkat çeken şehirler arasında gösterildi.

Henley & Partners Türkiye Yönetici Ortağı Burak Demirel, İstanbul’un Avrupa ile Orta Doğu arasında stratejik bir geçiş noktası olduğunu vurguladı. Demirel, "İstanbul ve Bodrum gibi şehirler, yaşam kalitesi, yatırım fırsatları ve kültürel zenginliğiyle yüksek net servetli bireylerin ilgisini çekiyor. Türkiye artık yalnızca bir tatil ülkesi değil; aynı zamanda varlık yönetimi ve alternatif yaşam için güçlü bir merkez" ifadelerini kullandı.

Çin’de ilginç ‘fırtına’ önlemi Çin’de ilginç ‘fırtına’ önlemi

SERVETİN YENİ ROTASI: ASYA

2025 raporu, zenginliğin küresel ekseninin batıdan doğuya kaymaya devam ettiğini ve Amerika’nın teknoloji merkezli büyümesiyle liderliğini pekiştirdiğini ortaya koydu. Avrupa’daki şehirler zenginlik liginde kan kaybederken, Çin ve Asya şehirleri yeni servet merkezleri olarak öne çıkıyor.

Listenin ilk on şehri şöyle: 

  • New York
  • San Francisco 
  • Tokyo
  • Singapur
  • Los Angeles
  • Londra
  • Paris
  • Hong Kong
  • Sidney
  • Chicago

2025 YILININ EN ZENGİN ŞEHİRLERİ

1-180

2-138

3-126

4-125