Belediye ve bağlı şirketlerinden yaşanan ihale hokkabazlıkları sonrasında bu ülkenin geleceği hakkında endişelerim kat be kat arttı…

Belediler ve bağlı kurumlarında yaşanan ihalelerde akıl, ahlak, dönüşü olmayan bir şekilde tatile çıkmış durumda, inanın.

Belediyeler…Belediyeler, ah şu belediyeler… Siyasi kirliliğimizin bataklığı belediyelerde başlar ve devam eder…Ve birçok siyasinin mesleğe adım attığı kurumlardır belediyeler…

Yahu, siz ne diyorsunuz İBB’nin bir iştirakinin bir yıl içinde 150 bin damacana su alım ihalesi düzenlediğine tanık oldu bu gözler.

Diyeceksiniz ki kaç personeli var bu iştirakin?

Vallahi raporlarda 2300 civarında gözüküyordu!

Yani yılda 2 milyon 850 bin litre su tüketecekleri anlamına geliyordu personelin. 365 gün üzerinden böldüğümüzde kişi başı günde dört litre su içtikleri sonucu çıkıyordu. Günde dört litre su tüketimi (Aşırı terleme hariç) zehirlenme ile sonuçlanacak bir orandı oysa.

Neyse konumuza dönelim!

Soruyla başlayalım: Sizler en son kalıp sabun ne zaman aldınız ve kullandınız?

Soru basit!

Sıvı ve köpük sabun piyasa çıktığından bugüne kaç defa evinize kalıp sabun aldınız? Bir çoğunuzun yanıtını tahmin edebiliyorum.

Bir insan sıvı ve köpük sabun varken neden kalıp sabunla uğraşır ki?

İşin bir de hijyen boyutu var ki bu konuya girmenin bir anlamı yok. Öyle ya, kim kendisinden önceki kişinin kirleri üzerinde olan bir sabunla ellerini yıkamak istesin?

Mevzu ne biliyor musunuz? Dolandırıcılığa kılıf arama kurnazlığı.

Az önce verdiğim hokkabazlık damacana su ihalesi ile kalıp sabun ihalesinin mucitleri Ak Partili çakallardı. Peki “devran döndü, CHP geldi… Değişen ne oldu!” diye sorarsanız yaratıcı hokkabazlığa saygılarından olsa gerek aynen devam etmişler…

Ak Parti’nin açtığı yoldan CHP güle oynaya yürüyor, maşallah!  

İstanbul’da kalıp sabun ihalesine çıkan tüm şirketler İBB bünyesinde olduğunu söylememize gerek yok. Ha, bir de Beşiktaş belediyesi var ki bu belediye “harbiden sopalık” diyebiliriz. Kendisine daha sonra bolca vakit harcayacağımız için şimdilik bu kadar diyor ve İBB şirketlerimiz ve kalıp sabun hokkabazlarına dönüş yapıyoruz.

İSTAÇ A.Ş. İBB’nin çevresel sorunlara çözüm üreten şirketi. Faaliyet Raporu’ndan edindiğimiz bilgilere göre çalışan sayısı toplamı:1852…

Söz konusu İBB şirketi 2023 yılında kalıp sabun ihalesi düzenliyor.

Ne kadar mı sabun alıyor?

55 bin 200 kg. Yani 55 Ton!

Her biri bir kilo olan paketlerde dört kalıp sabun bulunuyor. Evet, yanlış değil 220 bin 800 kalıp sabun satın alıyor.

Şirket bu kalıp sabunları ne mi yapıyor?

Açıklarlarsa hep birlikte öğreneceğiz…

Her çalışana 120 adet kalıp sabun düştüğünü de hatırlatırız.

CHP ve Ekrem İmamoğlu yönetimindeki diğer şirketlerde kalıp sabun alımları ne durumda diye merak ediyoruz ve EKAP bilgilerini tarıyoruz. Yaklaşık 30 İBB şirketi olduğunu bildiğimizden o ünlü soruyu yöneltiyoruz: Diğer şirketlerin başı kel mi?

Evet, kelmiş!

Sadece dört İBB şirketinin kalıp sabun aldığını belirledik.

Mesela İGDAŞ. Meşhur gaz şirketimiz. İGDAŞ’ta “Temizlik imandan gelir… Benim başım kel mi?” demiş yapıştırmış bir 31 bin 500 kg. kalıp sabun ihalesi.

Böylece 126 bin adet kalıp sabuna sahip oluvermiş.

Ufak ufak favori şirketlerimden İSPARK’a geldik. Otopark işletme şirketimiz İSPARK. Bu İSPARK’a önümüzdeki günlerde öyle bir gireceğiz ki “yok artık” diyeceğiniz bilgilerle karşılaşacaksınız. Yazımın girişinde verdiğim 150 bin adet damacana su ihalesi işte bu İSPARK’a aitti. Dönem, Ak Parti dönemiydi, ama su mevzusu hale devam etmekteydi…

İSPARK’ımız ne yapmış? O da 30 bin paket kalıp sabun almasın mı? “Bana 120 bin adet yeter” demiş, nedense!

Geldik en can alıcı şirket olan İSPER’e. Sağlık A.Ş. olarak kurulan bu şirketimiz 2018 yılında adını ve faaliyet alanını değiştiriyor İSPER adını alıyordu. Bir nevi personel alımları şirketine dönüşen İSPER’in bünyesinde 14 bin 761 personel bulunmakta. Şirketimiz 2 bin 400 paket 12’li kalıp sabun seti almış. Diğer şirketlerin personel oranlarına göre makul kabul edebiliriz, ama sorumuzu yeniden tekrarlıyoruz: 28 bin 800 kalıp sabun 14 bin 761 personel için haksız bir paylaşım olmamış mı?

Yoksa, yoksa ortada sabun-mabun yok da hayali ihale mi yapıyorsunuz?

Sayın Ekrem İmamoğlu bu ihalelerden haberiniz var mı?

Bu sabunları şirketlerinize “nerede kullanacaksınız” diye sordunuz mu?

Genele açık WC’lerde yaklaşık 30 yıldır kalıp sabun kullanımının yasaklandığını bilmiyor musunuz?

Kalıp sabun ihtiyacı geride kalan 26 şirketinizde neden yok?

Son söz: Bu ülkede parti-marti yok, yok… Gelen, her zaman gideni aratır ve kahverengi ile lacivertin hikayesi sürer gider…