Ünlü sanatçı Volkan Konak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ramazan Bayramı kapsamında verdiği konser sırasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.
Olayın ardından acil tıp uzmanları, kalp krizinde ilk 7 dakikanın hayati önem taşıdığını vurgularken, KKTC polisi olayla ilgili soruşturma başlattı.
Acil Tıp ve Afet Çalışanları Derneği Başkanı Temel Kılınçlı, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:
“Eğer olay yerinde ilk yardım eğitimi almış bir kişi olsaydı, Volkan Konak’ın bilinci ve solunumu kontrol edildikten sonra hemen kalp masajı ve suni solunuma başlanmalıydı. Bu, beyne oksijen taşıyan kan dolaşımını sağlayarak hayatta kalma şansını artırabilirdi. Ancak 7. dakikadan sonra beyin dokusu geri dönüşü olmayan bir hasar alır ve yapılan müdahaleler sonuç vermez.”
Ancak Konak’ın hayatını kaybettiği KKTC’deki organizasyonda bu önlemlerin alınmadığına dair iddialar gündeme geldi.
Olay anına ait görüntülerde sağlık ekiplerinin bulunmaması iddialarda öne çıkan detaylardan biri olurken, Kılınçlı, “Konser alanında sağlık ekipleri olsaydı ve zamanında doğru bir müdahale yapılsaydı, Volkan Konak’ın hayatta olma ihtimali oldukça yüksek olabilirdi. Temel yaşam desteği, böyle durumlarda bir hayat kurtarabilir” dedi.
Soruşturma devam ederken, akıllarda “Bu ölüm önlenebilir miydi?” sorusuna yanıt arıyor.