Katılımcıların %69'u sade Türk kahvesi içmeyi tercih ettiğini belirtirken, %24'ü orta şekerli, %7’si ise şekerli kahve sevdiğini ifade etti. Ayrıca, Türk kahvesi yapımında en önemli unsurun “tazelik” olduğunu belirtenlerin oranı %64 olurken, %20’si kavurma oranının, %16’sı ise köpüğün önemine dikkat çekti.

Türk kahvesi, özel anların vazgeçilmezi

Anket, Türk kahvesinin yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda özel anların tamamlayıcısı olduğunu ortaya koyuyor. Katılımcıların %48’i Türk kahvesini “kendine ayırdığı özel zamanların vazgeçilmezi” olarak tanımlıyor. %26'sı için kahve “olmazsa olmaz” bir öğe iken, %17’si günün en güzel anını kahveyle taçlandırdığını belirtiyor.

Kahve keyfi detaylarda saklı

Türk kahvesinin yanında sunulan ikramlar da kahve keyfini artırıyor. Katılımcıların %32’si, kahve yanında ikram edilen lokum, çikolata ve suyun keyfi katladığını ifade ederken, %28’i yanında yapılan sohbetin kahve deneyimini zenginleştirdiğini dile getirdi. Ayrıca bol köpüklü sunum (%28) ve özel fincanlarla yapılan sunumlar (%12) kahve keyfini tamamlayan detaylar arasında yer aldı.

Bakanlık yasakladı! 'Peynirli pide' tarih oluyor Bakanlık yasakladı! 'Peynirli pide' tarih oluyor

Kişiselleştirilmiş Türk kahvesi: Çikolata ve vanilya ön planda

Ankette, Türk kahvesine kişisel dokunuşlar ekleme konusunda da ilginç sonuçlar elde edildi. Katılımcıların %52'si kahvesine çikolata notaları eklemek istediğini belirtirken, %38’i vanilya aromasını tercih etti. Baharat karışımları ise %10’luk bir kesim tarafından tercih edildi.