Mutfakta sıkça karşılaşılan sorunlardan biri olan kaşar peynirinin kısa sürede küflenmesi, artık tarihe karışıyor.

Bu yollar trafiğe kapalı! Yurt genelinde yol durumu (26 Nisan 2025) Bu yollar trafiğe kapalı! Yurt genelinde yol durumu (26 Nisan 2025)

Uzmanlara göre, beyaz sirkenin içerdiği doğal asit sayesinde, peynirin yüzeyinde oluşabilecek küf ve bakteri oluşumu büyük ölçüde engelleniyor. Antiseptik özelliğiyle bilinen sirke, kaşar peynirini hem daha uzun süre taze tutuyor hem de sağlıklı bir saklama alternatifi sunuyor.

UYGULAMASI OLDUKÇA BASİT

Bu yöntemi uygulamak için ihtiyacınız olan tek şey bir miktar beyaz sirke ve kağıt havlu!

  • Temiz bir kağıt havlu, beyaz sirkeye batırılarak hafifçe nemlendirilir.
  • Sirkeli havlu, kaşar peynirinin etrafına sarılır.
  • Ardından peynir, hava almayan bir kapta ya da buzdolabı poşetinde buzdolabında muhafaza edilir.
  • Kağıt havlunun kuruması durumunda, yeniden sirke ile nemlendirme işlemi tekrarlanır.

Kaşar peynirinizi uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak istiyorsanız, bu pratik ve doğal yöntemi denemeyi unutmayın. Hem sağlıklı hem de ekonomik...