Yemek Tarifleri

Gelinim Mutfakta Mor Baklava tarifi

Abone Ol

Kanal D'nin sevilen yarışma programında bugün gelinler kıyasıya rekabet etti. 5 Haziran 2024 günü ekranlara gelen Gelinim Mutfakta da gelinler Mor Baklava tarifi ile yarıştı. İşte Mor Baklava tarifi:

Hamur Malzemeleri;

  • 1 bardak sıvı yağ
  • Yarım su bardağı böğürtlen suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 buçuk su bardağı un
  • 2 buçık yemek kaşığı pancar püresi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı


İç harcı;

  • 1 buççuk su bardağı Antep fıstığı


Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı

Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynayınca birkaç damla limon sıkın ve ocağı kağatın. Hamuru için yumurta, pancar püresi ve unu karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir kıvam elde edin. Hamurun üzerini örtüp on beş dakika dinlendirin. 

Dinlenen hamuru bezelere ayırıp baklava yufkası inceliğinde açın. Aralarına Antep fıstığı serpip yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Baklava dilimlerini kesip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcak yufkaya ılık şerbeti döküp şerbeti çekmesini bekleyin. Birkaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...