Yemek Tarifleri

Gelinim mutfakta limonlu kremalı tart tarifi 28 Şubat 2024

Abone Ol

GELİNİM MUTFAKTA LİMONLU KREMALI TART MALZEMELERİ

  • 250 gram tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı soğuk su 

Limon kreması için:

  • 5 adet orta boy limon 
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta

Özel kreması için:

  • 4 adet yumurta akı
  • 7 yemek kaşığı şeker

GELİNİM MUTFAKTA LİMONLU KREMALI TART YAPILIŞI

  • Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın, sonra un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri de ekleyin.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  • Limon rendesi ve suyunu zevkinize göre çoğaltıp veya azaltıp ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Kek pişip soğuyunca kremayı yapmaya başlayın. (ki rahat sürülsün ve düz bir görüntü oluşsun)
  • Krema için un ve sütü karıştırıp ocağa koyun,sonra diğer malzemeleri ekleyin.
  • Kıvam alana kadar harlı ateşte sonra 1-2 dk kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • İlk sıcağı geçene karar bekletin ve soğuyan kekin üzerine sürün.