GELİNİM MUTFAKTA LİMONLU KREMALI TART MALZEMELERİ
- 250 gram tereyağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı soğuk su
Limon kreması için:
- 5 adet orta boy limon
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
Özel kreması için:
- 4 adet yumurta akı
- 7 yemek kaşığı şeker
GELİNİM MUTFAKTA LİMONLU KREMALI TART YAPILIŞI
- Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın, sonra un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri de ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
- Limon rendesi ve suyunu zevkinize göre çoğaltıp veya azaltıp ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Kek pişip soğuyunca kremayı yapmaya başlayın. (ki rahat sürülsün ve düz bir görüntü oluşsun)
- Krema için un ve sütü karıştırıp ocağa koyun,sonra diğer malzemeleri ekleyin.
- Kıvam alana kadar harlı ateşte sonra 1-2 dk kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- İlk sıcağı geçene karar bekletin ve soğuyan kekin üzerine sürün.