Rapor, kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) ile mutluluk arasındaki ilişkiyi inceleyerek dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Geleneksel olarak, yüksek GSYİH'ye sahip ülkelerin mutluluk sıralamasında önde olduğu düşünülse de, raporda istisnalar da vardı.
En mutlu ülke sıralamasında Finlandiya bir kez daha zirvede yer alırken, Danimarka ve İzlanda da ilk üçe giren ülkeler arasında. Ancak rapor, yüksek GSYİH'ye sahip olan ülkelerin mutluluk sıralamasında her zaman öne çıkmadığını gösterdi. Örneğin, Singapur gibi kişi başına düşen GSYİH sıralamasında üst sıralarda yer alan ülkeler, mutluluk sıralamasında beklenenin aksine öne çıkamadı.
Türkiye ise IMF'nin açıkladığı mutluluk sıralamasında 106. sırada yer aldı. Kişi başına düşen GSYİH miktarı baz alındığında Türkiye'nin mutluluk sıralamasındaki konumu, ülkenin ekonomik durumunun mutluluk üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor. Bu sonuçlar, Türkiye'nin ekonomik refahı ile halkının mutluluğu arasındaki ilişkinin karmaşıklığını vurguluyor.
IMF'nin yayımladığı bu rapor, ülkelerin sadece ekonomik büyümeye odaklanmaması gerektiğini ve mutluluğun birçok farklı faktörden etkilendiğini gösteriyor. Türkiye gibi ülkelerin, ekonomik büyümenin yanı sıra eğitim, sağlık, sosyal ilişkiler ve çevresel faktörler gibi alanlara da yatırım yaparak vatandaşlarının mutluluğunu artırması gerektiği belirtiliyor.
İşte Dünya'nın en mutlu 10 ülkesi:
10- Avusturya (7,10)
9- Yeni Zelanda (7,12)
8- Lüksemburg (7,23)
6- Hollanda (7,40)
7- Norveç (7.32)
5- İsveç (7.40)
4- İsrail (7,47)
3- İzlanda (7,53)
2- Danimarka (7,59)
1- Finlandiya (7,80)