Gündem

44 kadın daha yazar oldu

Tuzla’nın kalemine güvenen kadınları, Kadın Yazarlık Atölyesi’nde hem yeteneklerini keşfetti hem de yazma tutkusunu bir sanata dönüştürdü. Samimi Haber olarak, bu ilham verici yolculuğa tanıklık ettik.

Abone Ol

MERT SAYAN – HABER MERKEZİ

Tuzla Belediyesi’nin yüreklere dokunan projelerinden Kadın Yazarlık Atölyesi, bir dönemi daha alkışlarla ve gururla tamamladı. Tuzla Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi’nde (KAGİM) tam 15 hafta boyunca bir araya gelen 44 kadın, kalemlerini ellerine aldı, hayallerini satırlara döktü ve yazarlık yolunda unutulmaz bir maceraya atıldı. Katılım belgelerini aldıkları sıcacık bir törenle emeklerini taçlandırdılar.

Peki, bu atölyede neler mi oldu? Kadınlar, temel yazarlık tekniklerinden hikâye ve deneme yazımına, edebi sanatlara, söz sanatlarından gazete yazarlığına kadar geniş bir yelpazede eğitim aldı. Etkili yazım teknikleriyle tanışırken, içlerindeki yaratıcı ruhu keşfettiler. Üstelik bu yolculuğun rehberi, kadın hakları savunucusu ve yazar Sosyolog Erdal Sarıçam’dı. Onun enerjisi, bilgisi ve samimiyetiyle kadınlar, sadece yazmayı öğrenmekle kalmadı, aynı zamanda kendilerine duydukları güveni de tazeledi.

“OKUYAN, YAZAN KADINLARA DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR”

Erdal Sarıçam, Tuzlalı kadınların atölyeye olan ilgisinden bahsederek; “Bu kadar hevesli, yazma aşkıyla dolu kadını bir arada görmek bizi tarifsiz mutlu etti. Onların hayallerine, kalemlerine eşlik etmek, bizim için büyük bir ayrıcalık. Evet, yoğun ve yorucu bir süreçti ama her anına değdi. Çünkü bu toplumun, düşünen, okuyan, yazan ve sorgulayan kadınlara her zamankinden daha çok ihtiyacı var” dedi.

Sarıçam, atölyenin sadece bir yazarlık kursu olmadığını da vurgulayarak; “Burada kadınlar, sadece yazmayı öğrenmiyor; aynı zamanda kendilerini, düşüncelerini ve hayallerini yeniden inşa ediyor” ifadelerini kullandı.

KADIN ÇALIŞMALARI DENİNCE, TUZLA BELEDİYESİ...

Tuzla Belediyesi’nin kadınlara verdiği desteğe vurgu yapan Sarıçam; “Tuzla Belediyesi, kadınlarla ilgili her projede kapılarını ardına kadar açıyor. Kadın çalışmaları denince akla gelen ilk adreslerden biri burası” şeklinde konuştu.

Kadın Yazarlık Atölyesi’nde yazarlığın yanı sıra neler mi yapıldı? Kadın düşüncesi ve felsefesi üzerine derin sohbetler, kitap okuma ve tahlil etkinlikleri, hatta ileri yazarlık teknikleriyle dolu özel çalışmalar yapıldı. Burası sadece bir atölye değil, kadınların kendilerini özgürce ifade edebildiği, ilhamla dolup taştığı bir buluşma noktası.

“YENİ KATILIMCILAR OLACAK”

Tuzla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün çatısı altında hayat bulan Kadın Yazarlık Atölyesi, hız kesmeden yoluna devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yeni katılımcılarla buluşmaya hazırlanan atölye, yazma tutkusunu kalbine kazımış herkesi kucaklamaya hazır. Tuzla’nın kadınları, kalemleriyle sadece hikayeler değil, aynı zamanda geleceği de yazıyor.